ÍGY KÉSZÜLT: 1. RÉSZ

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem a nyár és az ősz közötti átmenet mindig egy icipici nosztalgikus melankóliával jár, ami általában az utolsó vízparton töltött délutánokon szokott kicsúcsosodni. Augusztus végéhez közeledve nem győzöm begyűjteni a sok napfényt és energiát, hogy elraktározhassam a kevésbé tobzódó, befelé forduló időszakra.

Ebből az érzésből merítve, szerettem volna egy olyan ékszer kollekciót készíteni, ami visszacsempészhet kicsit a könnyed nyári napok hangulatából, emellett jól kombinálható a visszafogottabb palettájú őszi ruhatárral.

Az olajjal festett mintákat nem terveztem meg előre, csak játszottam a színekkel, textúrákkal, fontos volt, hogy minél spontánabb, intuitívabb legyen az alkotás, elengedve mindenféle prekoncepciót. Mozgalmas, absztrakt kis képek születtek, ezekhez letisztultabb, egyszerű, mégis látványos formákat képzeltem el. Ez volt a munka második izgalmas része: maradék darab bőrökből modelleztem az ékszerek elemeit, majd a mintákhoz kiválasztott képeket ezeknek a geometrikus, puzzle-szerű darabkáknak a segítségével részekre bontottam, hogy azután más elrendezésben összeálljon egy új egésszé.

Az ékszerek játékossága, derűs színvilága és maga az alkotási folyamat kísérletező, fesztelen jellege miatt kapta a kollekció a PLAY nevet.

Ha szeretnél ehhez hasonló szösszeneteket olvasni a Ringuboutique műhelyéből, arról, hogy hol és hogyan készülnek a boltban kapható ékszerek, hogy mi inspirál és motivál minket, kövesd a blogot - hamarosan újabb kulisszatitkokkal jövünk!