Természet ihlette motívumok, üde színvilág és letisztult formák jellemzik a RINGU ékszereit. Levelek, szirmok, rebbenő szárnyak grafikái köszönnek vissza a légies, finom bájt sugárzó nyakláncokon, fülbevalókon. Minden egyes darab sok-sok odafigyeléssel és nagy részben kézzel készül, a tervezéstől egészen a csomagolásig. Szerethető, igazi "kedvenc" ékszerek készülnek a RINGU műhelyében.

Bár a fővárosban, mégis zöld és nagyon inspiráló környezetben nőttem fel. Kislányként, hogyha éppen nem bogarakat figyeltem a patakparton, akkor színes növényhatározókat bújtam, vagy óriási atlaszokat lapozgattam: megbabonázott a természet tökéletessége. Hamar rájöttem, hogy a szépség tanulmányozásán túl mennyi izgalmas dolog rejlik annak létrehozásában, ettől kezdve az alkotás lett a szenvedélyem. Munkáimon keresztül a körülöttünk lévő természet apró, a modern ember számára olykor láthatatlan, tünékeny szépségeit igyekszem kiemelni és konzerválni, hordható különlegességekké formálni. Az első ékszer közel tíz éve, egy akkoriban készített makró fotó hatására született meg és addig meg sem álltam, míg el nem készült a képet hordozó karkötő. Könnyed és kényelmes, visszafogottan dekoratív, sajátos stílusú ékszereket szerettem volna alkotni. Eleinte a kifejezetten erre a célra készített tárgy- és természetfotókból dolgoztam textilre, amit idővel felváltott a tartósabb, természetes bőr alapanyag, a fotókat pedig nagy részben rajzok, festett minták, digitális grafikák. Nagyon szeretem a folyamatot, ahogy az ékszerek készülnek, ahogy a természetet járva, egyszerű élményekből képződik egy gondolat, abból egy terv, egy rajz, végül a pillanatnyi érzés kézzel fogható, viselhető tárggyá lényegül.

Az online téren kívül hazai és külföldi design/művészeti vásárokon találkozhatsz a RINGU ékszerekkel, valamint ajándékboltokban lehet egy-egy aktuális kollekcióra bukkanni."Look deep into nature, and then you will understand everything better."

- A. Einstein